Diana vertelt over farma

Diana vertelt over farma

Kwaliteitsmanagement in de farmaceutische industrie, Diana weet hier alles van en vandaag vertelt zij daar meer over.

Diana de RijkIk studeerde af in de richting Biochemie en begon bij het Nederlands Kanker Instituut onderzoek te doen op het lab. Ik verhuisde van Amsterdam naar Den Bosch om bij AKZO Nobel (Organon Teknika) te gaan werken en daar kwam ik van het lab in een kwaliteitsfunctie terecht. Na 6 jaar Boxtel, verkaste ik naar Bilthoven om bij een bedrijf te gaan werken dat huid, bot en kraakbeen ontwikkelde van patiënten-eigen materiaal. Bij IsoTis heb ik een heuse QC (Quality Control) afdeling op mogen zetten.

Na een wereldreis van een half jaar begon ik in 2005 voor mijzelf als Consultant in Kwaliteitsmanagement. In de afgelopen 10 jaar heb ik bij diverse farmaceutische, medische en biotech bedrijven (Amgen, CAM Bioceramics, Philips, Pharmacell, MSD, Sanquin, DEKRA, etc.) diverse rollen vervuld zoals adviseur, trainer, interim manager en auditor. Inmiddels heb ik ontdekt dat ik geen energie meer krijg van het als zzp-er altijd maar in je eentje dingen bedenken en oplossen.

“SAM Kwaliteit ging ideeën uitwerken waar ik zelf ook al een tijdje mee rond liep en daar moest ik bij zijn! Het als zzp-er altijd maar in je eentje dingen bedenken en oplossen vond ik niet leuk”

Jacqueline Blaauw (eigenaar SAM Kwaliteit) ken ik ruim 10 jaar. De ideeën van SAM Kwaliteit spraken mij enorm aan dus vorig jaar hebben we besloten om de synergie op te zoeken. Inmiddels werk ik al een jaar samen met SAM. Wij zoeken steeds naar nieuwe wegen om de Farma en Life Science Industrie optimaal te bedienen bij het vinden van kwaliteitsmedewerkers. Daarbij helpen wij met bemiddeling, maar ook naar tijdelijke capaciteit in de vorm van detachering. De marges die door de huidige detacheerders bovenop uurtarieven van zzp-ers worden ‘geplakt’ vind ik niet altijd in verhouding staan tot de diensten die geleverd worden. Dat kan beter, en daar help ik SAM bij. We staan voor transparantie, zowel naar opdrachtgever als opdrachtnemer!

“We zitten vol plannen voor 2016”

In 2015 hebben wij een concept ontwikkeld dat wij Intersectorale arbeidsmobiliteit noemen. Vooral in de Farmaceutische Industrie zijn goede kwaliteitsmedewerkers schaars en daarom begeleiden wij kwaliteitsmedewerkers uit een andere sector naar een kwaliteitsbaan in de farmacie. Wij selecteren mensen met de juiste vaardigheden, leiden ze op en begeleiden ze op de werkvloer. De eerste pilot Intersectorale Arbeidsmobiliteit heeft in 2015 plaatsgevonden en ik kijk er naar uit dit concept verder uit te gaan bouwen in 2016. Er is zo’n grote behoefte aan mensen in de markt.

Laatst was ik bij een SAM Strategiesessie waarbij we met elkaar hebben gebrainstormd over het afgelopen- en het komende jaar. Het is leuk om dan wat meer tijd voor elkaar te hebben en ook fijn om te zien wat we hebben bereikt met elkaar en mooie plannen te maken voor de komende periode. Het geeft mij inspiratie en energie.

Bij SAM voel ik me thuis! Het is fijn om niet in mijn uppie te werken maar samen met deze fijne relaxte, gezellige en vooral warme club mensen!

Wil je weten wat Diana nog meer bezighoudt? Lees dan verder