Roland Blaauw

Roland Blaauw

‘Ik heb enorm respect voor vakmanschap’

Door mijn kennis/kunde/ervaring ben ik in de afgelopen 17 jaar veranderd van een specialist (ik ben gepromoveerd in de anorganische chemie) in een generalist. In die periode ben ik ook tot het inzicht gekomen dat zaken die eenvoudig lijken veelal complex(er) blijken: de ogenschijnlijke eenvoud van het vakgebied van planner, projectadministrateur, risicomanager of zelfs kwaliteitsmanager maakt dat het vakmanschap vaak niet serieus genomen wordt. Bij veel organisaties zie je daarom een inadequate invulling van deze rollen, zowel in projecten als in de organisatie zelf. Hierdoor is de toegevoegde waarde voor een organisatie of een project veelal beperkt. Sterker nog: het slecht invullen van deze functies leidt tot inefficiëntie en ineffectiviteit van het project / de organisatie.

Bij SAM Kwaliteit bieden wij adviseurs aan die door gedrevenheid, bekwaamheid in hun vakgebied en uitstekende sociale vaardigheden een duidelijke toegevoegde waarde leveren aan een project of een organisatie. Het maken van de beste match tussen opdracht/opdrachtgever en de persoon die de opdracht het best kan invullen is geen sinecure. Gelukkig hebben wij ook hiervoor de juiste vakspecialisten verzameld. Daarom kan SAM Kwaliteit als geen andere partij de juiste persoon bij de opdracht plaatsen. Dit leidt tot een succesvolle uitvoering van opdrachten en daarmee tot zeer tevreden klanten!

Ik werk momenteel met veel plezier als ad interim directeur bij SAM kwaliteit. Dit kleine bureau past in deze opbouwfase erg goed bij mij. Ik heb namelijk een onuitputtelijke interesse in mensen, krijg een kick van het oplossen van complexe problemen en ben de ultieme regelneef. Tussen ons gezegd en gezwegen: naar mijn mening is dat de essentie van een goede invulling van de rol van projectmanager, een programmamanager of een interim-manager. In die rollen moet je het gewoon goed regelen voor de mensen die het echte werk doen. Faciliteren en natuurlijk ook wel dirigeren. Dit kan ik goed en dit doe ik nu voor SAM Kwaliteit.

Mocht je interesse hebben in mijn professionele achtergrond dan kan je in mijn LinkedIn profiel zien in welke rollen en welke sectoren ik werkzaam ben geweest.

View Roland Blaauw's profile on LinkedIn

E-mail: rjblaauw@sam-kwaliteit.nl