Lead auditor ISO 9001 certificaat behaald

Lead auditor ISO 9001 certificaat behaald

Eind oktober heb ik de Lead auditor training voor kwaliteitsmanagementsystemen (ISO 9001) en systeemgerichte contractbeheersing (SCB) gevolgd. En met succes, want ik heb het certificaat voor Lead auditor ISO 9001 behaald!

Inter Groep Bouw & Infra organiseerde deze training in samenwerking met Lloyd’s op het kantoor van Inter in Den Bosch. Een goed georganiseerde week met een leuke groep!

Ik heb in deze week de norm nog beter leren kennen. Ik vond al dat een goed geïmplementeerd kwaliteitsmanagementsysteem zeker van toegevoegde waarde is voor organisaties, maar ik was over een aantal onderdelen uit de norm soms nog wat sceptisch. Mijn beeld hiervan is nu wel veranderd en ik zie hier nu ook zeker de toegevoegde waarde van.
Wat ik vooral interessant vond aan de training was dat ik de norm nu vanuit een ander perspectief heb leren bekijken, namelijk vanuit de ogen van de auditor. Dit is voor mij erg zinvol, omdat ik organisaties help met implementatie trajecten van o.a. de ISO 9001. Ik denk dus dat deze training voor mij zeker van toegevoegde waarde was.

Het was een pittige maar zeer zinvolle training. Het maakt voor mij de implementatie van de norm in organisaties in ieder geval een stuk makkelijker en leuker!