Farma

Farma

In de farmaceutische industrie (farma) is een groeiende vraag naar experts op gebied van kwaliteitsmanagement managers en medewerkers met gedegen ervaring in de sector. Deze vraag wordt momenteel niet adequaat ingevuld; kwaliteitsfunctionarissen met ervaring in de farma zijn dun gezaaid. SAM Kwaliteit gaat de uitdaging aan om dit tekort aan gekwalificeerde mensen te reduceren.

Onze aanpak
√ Werving en selectie van mensen met de juiste vaardigheden en / of ervaring.
√ Opleidingen en trainingen gericht op de hiaten in kennis en ervaring, waarmee kandidaten aansluiten bij de actuele behoeften van de markt.
√ Begeleiding op de werkvloer door middel van coaching of leermeester – gezel constructies.

Hoe doen we dat?
Werving en selectie
SAM Kwaliteit onderhoudt intensief contact met partijen in de farma. Daardoor kennen wij de actuele eisen en wensen van onze klanten. Wij vertalen de klantvraag naar passende functieprofielen en bijbehorende eisen t.a.v. kennis, competenties en ervaring. Op basis daarvan zoeken wij de passende kandidaat voor de opdracht of vacature. In sommige gevallen vinden wij deze kandidaten uit andere sectoren (zie ook nieuwe vissen..)

Opleiden
Samen met een netwerk van ervaren kwaliteitsmanagers en -adviseurs in de farma ontwikkelen en selecteren wij opleidingen die nauw aansluiten bij de behoefte van de farmaceutische sector. Wij bieden ervaren kwaliteitsmanagers uit andere sectoren deze opleidingen aan, waarna zij met de juiste kennis van de sector en de daarin gehanteerde normen en methoden in de farma aan de slag kunnen. Wij selecteren uiteraard wel op houding en vaardigheden die passend zijn voor de farma.

Begeleiding op de werkvloer
Wij verzorgen daarbij de benodigde mentoring / coaching / training on the job. Zo leren onze mensen het vak in de praktijk. Onze klant betaald daarvoor uiteraard een gereduceerd tarief. Door inzet van senior adviseur tezamen met medior of junior adviseur breiden wij het netwerk van ervaren kwaliteitsmanagers met de juiste sector-ervaring uit.

Contact
Ben u op zoek naar een deskundige op gebied van kwaliteitsmanagement of -advies dan kunt u contact opnemen met ons contactpersoon voor de farmaceutische sector, Diana de Rijk (dderijk@sam-kwaliteit.nl, 06-42481064).

En heb je nog geen ervaring in de Farmacie, maar lijkt het je interessant om je echt te verdiepen in kwaliteitsmanagement (of quality control, quality engineering of quality assurance) in deze sector? Neem dan contact op met Roland Blaauw (rjblaauw@sam-kwaliteit.nl, 06-43029595) om de mogelijkheden te bespreken.